Update coronavirus: besmettingsgraad omlaag, ‘grap’ over desinfecteren coronawijk en bier-handgel

Update coronavirus: besmettingsgraad omlaag, ‘grap’ over desinfecteren coronawijk en bier-handgel

Update coronavirus: besmettingsgraad omlaag, ‘grap’ over desinfecteren coronawijk en bier-handgel

Chapter 1

Update coronavirus: besmettingsgraad omlaag, ‘grap’ over desinfecteren coronawijk en bier-handgel

by: hygiene24

Service Management publiceert vrijwel dagelijks een update van de belangrijkste ontwikkelingen rondom het coronavirus voor de schoonmaakbranche. Dit keer hebben we onder meer aandacht voor de besmettingsgraad van het coronavirus, een slechte 1-april-grap over het desinfecteren van een coronawijk en desinfecterende handgel gemaakt van restafval van bier. 

Bron foto: OLVG op Twitter

Brancheorganisatie OSB start in samenwerking met RAS een mobiliteitscentrum om ondernemers in de schoonmaakbranche hulp te bieden tijdens deze coronacrisis. Voorzitter Piet Adema van OSB : “Het streven is om deze week van start te gaan. Ons Mobiliteitscentrum Schoonmaak biedt schoonmaakondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. In deze tijden van coronacrisis heeft de ene ondernemer tijdelijke behoefte aan meer ervaren collega’s, terwijl de ander minder werk heeft voor zijn medewerkers. Met ons Mobiliteitscentrum Schoonmaak matchen we deze vraag-en-aanbod op regionaal niveau.”


Corona-patiënten besmetten gemiddeld minder dan één ander persoon met virus

Waar Nederlanders met het virus onder de leden aanvankelijk gemiddeld meer dan twee anderen besmetten, ligt dat aantal sinds omstreeks 16 maart op minder dan één, schatten de deskundigen die het kabinet adviseren. Als iedereen zich houdt aan de coronamaatregelen, moet de virusuitbraak daarom op de lange duur uitdoven, zegt RIVM-directeur Jaap van Dissel.

De belangrijkste rekenaar van het RIVM, Jacco Wallinga, gaat al langer uit van een lagere besmettingsgraad. Maar dat betekent voorlopig nog niet dat de druk op bijvoorbeeld de intensive care afneemt, waarschuwt hij. De schattingen zijn nog wel erg onzeker, beklemtoont Van Dissel woensdag in de Tweede Kamer. Er komen ook nog steeds nieuwe patiënten bij, ook al zijn het er minder. Daarom kunnen de maatregelen die het virus een halt toe moeten roepen nog een hele poos niet worden versoepeld, zegt hij.


Tienduizenden ondernemers hebben zich gemeld bij noodloket

Enkele tienduizenden ondernemers hebben zich sinds afgelopen vrijdag al gemeld bij het noodloket voor bedrijven die direct getroffen zijn door de coronamaatregelen van het kabinet. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Via het noodloket kunnen ondernemers een eenmalige vergoeding krijgen van 4000 euro om de ergste financiële nood te verlichten. Het gaat om bedrijven die in de strijd tegen het nieuwe coronavirus de deuren hebben moeten sluiten. Het kabinet heeft voor de regeling een half miljard opzij gezet, maar is bereid meer uit te trekken als dat nodig is.


OLVG-ziekenhuis op twitter:Compensatieregeling transitievergoeding onveranderd

De coronacrisis heeft geen invloed op de aanvraag compensatie transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Aanvragen is nog steeds mogelijk, sinds 1 april 2020. De aanvraagtermijn is ruim en wordt niet verlengd. Wel heeft het UWV aangegeven dat zij er alles aan doen om de aanvragen zo snel mogelijk te beoordelen. Voor de aanvraag compensatie transitievergoeding is er geen spoedprocedure. Aanvragen kunnen niet met voorrang worden beoordeeld, ook niet bij bijvoorbeeld financiële problemen door de coronacrisis. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kan mogelijk helpen bij financiële problemen.


Resultaten Facility en workplace experience onderzoek tijdens webinar bekendgemaakt

Een primeur voor Twynstra Gudde en FMN: zij presenteerden woensdagmiddag 1 april 2020 de resultaten van hun Facility & Workplace Experience onderzoek tijdens een webinar. De geplande ‘live’ presentatie van het onderzoek werd geannuleerd vanwege het coronavirus. Zo’n 200 geïnteresseerde facility professionals keken live vanuit hun (thuis)werkplek mee naar de studio in Zoetermeer. In totaal hebben 238 mensen van zes organisaties meegewerkt aan het onderzoek, waaronder schoonmaakbedrijf CSU. Het volledige onderzoeksrapport is te downloaden op de website van FMN en TwynstraGudde.

Belangrijkste les uit het webinar voor facility managers? Om te zorgen dat de werkplek volledig aansluit op de wensen en behoeften van jouw werknemers, moet je precies weten wáár die behoefte dan precies ligt. Focus op de customer experience, of workplace experience: wie zijn mijn werknemers? Wat zijn hun drijfveren? Welke waarden vinden zij belangrijk? Waar liggen hun behoeften? Voor elke organisatie zullen de uitkomsten verschillen: ieder bedrijf is immers anders.


Workplace experience in het kort:

  • Drie pilaren van het onderzoek: drijfveren, waarden en behoeften
  • De werkplek moet volgens werknemers vooral goed doen waar het voor bedoeld is (doelmatigheid)
  • Interactie en contact met werknemers en klanten is één van de belangrijkste aspecten van de werkplek
  • Werknemers willen zich ook goed kunnen concentreren op de werkplek en hebben behoefte aan privacy
  • Facility managers moeten extra aandacht schenken aan het voorkomen van overprikkeling van werknemers
  • Er zijn twee belangrijke lange-termijn trends: de war-on-talent en het stijgende aantal burn-outs
  • Belangrijk: wat drijft mensen? wat zijn hun gevoelens? waarom maken ze de keuzes die ze maken?

Readmore: wegwerp mondkapjes0 Comments

No comments yet!

Created by hygiene24

Categories

© 2020 Polarity Technologies
X
X

Invite Next Author

Write a short message (optional)

or via Email

Enter Quibblo Username

X

Report This Content